Андрей Райчев: Тежките разочарования в политическата система водят до появата на нови партии

Партия „Величие“ се превърна в изненадата на изминалата нощ, като привлече вниманието от познатите политически фигури. Въпросът е каква ще бъде посоката на следващото управление и дали ще се сформира 50-то Народно събрание.

Социологът Андрей Рачев отбеляза, че тежките разочарования в политическата система водят до появата на нови партии. Той даде примери с БКП след Втората световна война, СДС след Студената война и БЗНС след Първата световна война, подчертавайки, че катастрофалните събития създават нови политически елити.

Димитър Ганев допълни пред Нова, че ако се стигне до нови избори, това ще се счита за „катастрофа“. Според него, Бойко Борисов ще се опита да сформира правителство, но е неясно каква форма ще приеме то.

Райчев добави, че демокрацията е в криза поради взаимните нападки между партиите. Той заключи, че народът вече не иска да продължава по този начин.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване