Борисов отсече: Всички виждаме как летим към нови избори!

ГЕРБ няма да се откаже от номинацията на Рая Назарян за председател на парламента, заяви лидерът на партията Бойко Борисов след неуспешния избор на председател на 50-ия парламент от новите депутати. Борисов подчерта, че съставянето на правителство има смисъл само ако включва трите най-големи политически сили в парламента: ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ.

Той изрази песимизъм относно политическата ситуация, отбелязвайки, че по традиция най-голямата партия получава председателя на парламента, след което започват някакви процеси. Борисов спомена, че без широк формат на коалиция, включващ повече партии, не е възможно да се състави правителство, и отбеляза, че само с ДПС не могат да направят коалиция.

Той също така критикува други партии, споменавайки, че ПП-ДБ не признават грешките си и имат чувството, че са жертви. Борисов завърши с това, че е по-добре да има ясен край, отколкото безсмислени действия, и че управлението има смисъл само ако включва трите най-големи партии, като другите също са добре дошли.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване