ДДС за хляб, брашно и ресторанти отново става 20%

От днес данъкът добавена стойност (ДДС) за хляб, брашно и ресторантьорски услуги се връща на стандартната ставка от 20%. Намалението на данъка беше въведено като временна мярка по време на пандемията от Covid-19 и остана в сила няколко години.

Въпреки острите реакции на хлебопроизводителите и собствениците на ресторанти, срокът на диференцираните ставки изтече в края на 2024 г. Очаква се връщането на по-високия данък да донесе над 400 милиона лева приходи в държавната хазна.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване