Детският басейн във Враца отново отвори врати след 20 години

Детският басейн във Враца днес официално започна работа след 20-годишно прекъсване. На първата тренировка на децата присъства кметът на Враца, Калин Каменов, който съобщи, че в ремонта на съоръжението са вложени 800 хиляди лева от бюджета на Общината. Обновени са сградата, дограмата, вентилацията, подовото отопление, и предстои монтирането на пейки в основната зала.

„Това е прекрасна придобивка за децата на Враца, които тук ще се учат да плуват и ще станат бъдещите ни шампиони, с които да се гордеем“, заяви Калин Каменов. През летните месеци стотици деца от 5-годишна възраст ще могат да тренират в модерната база, съобщи и треньорът от „Клуб по плувни спортове“ Мартин Стойчевски.

Детският басейн е част от плувния комплекс, включващ още два басейна – открит и закрит. В скоро време се очаква да започне ремонтът и на закрития басейн, добави кметът на Враца.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване