Двегодишният Пикасо, който продава картините си за хиляди долари

Лоран Шварц, 2,5-годишно дете от Бавария, вече печели репутация като „малкия Пикасо“ с големите си, смели и цветни абстрактни картини, които достигат до 6500 евро на международния пазар. Творбите му са далеч от типичните детски рисунки и са сравнявани с произведенията на утвърдени художници.

Майка му Лиза Шварц осъзнала, че Лоран може да е вундеркинд по време на семейна почивка в Южен Тирол, Италия, когато той прекарал часове в стаята за рисуване на хотела. След като създали студио за него у дома, той продължил да рисува постоянно. Лиза публикувала снимка на една от първите му картини, The Fingers, в Instagram, където тя предизвикала голям интерес и събрала почти 30 000 последователи.

Творбите на Лоран, рисувани с акрил върху платно, привлекли внимание на панаира за изкуство ART MUC в Мюнхен, където били продадени на купувачи от Великобритания и Бахамските острови. Галерия в Ню Йорк също изразила интерес да изложи работата му. Първата му изложба ще бъде в родното му село Neubeuern през август.

Лоран смесва собствената си боя и я нанася с четки, валяци, шпатули и пръсти, като създава абстрактни картини със забележими фигури, които правят произведенията му популярни. Продаваните картини включват „Синият кон“ и „Котката“, които са смесица от ярки цветове и разпознаваеми фигури.

Приходите от продажбите се събират в сметка за Лоран, до която той ще има достъп, когато навърши 18 години. Майка му Лиза споделя, че той може да е наследил артистичните си наклонности от баща си, интериорен дизайнер, и се надява Лоран да продължи да развива таланта си без натиск. Той е свободен да решава кога и какво да рисува, като родителите му се стремят да направят това преживяване възможно най-нормално за него.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване