Дворът на столично училище стана платен паркинг

Незаконен частен паркинг е ощетил общината с милиони левове, твърдят от администрацията на район „Красно село”. Според тях наематели са използвали терен, който се оказва част от двора на софийско училище, в продължение на 15 години.

Управителят на паркинга отправил закани за бунт и протест, ако паркингът бъде закрит. Неговият адвокат твърди, че клиентът му е плащал редовно и имал договорни отношения с училището.

Районният кмет и полицията опитват да възстановят собствеността върху имота, който трябва да стане ученическа спортна площадка.

„Органите на МВР доказаха, че паркингът е стопанисван незаконно”, заяви кметът на район „Красно село” Цвета Николаева в ефира на Нова телевизия.

Андрей Димитров, стопанисващ паркинга, казва, че се занимава с това от 27 години и че в началото плащал на училището и настоятелството. Твърди, че е търсил общината, за да плаща, но не е получил интерес.

Сега общината иска от него сума, която той не може да плати. Тази сутрин общината започна изземване на имота. Собствениците на автомобилите ще бъдат уведомени с помощта на ЦГМ.

„Поканени са многократно да напуснат имота. Аз отстъпих месец и половина. Това се случи в средата на май. Сега ще запечатим обекта”, заяви Николаева.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване