Екип шеф-готвачи от Бургас спечели Международния шампионат за пица с уникална рецепта

Бургаски екип от шеф-готвачи завоюва първото място на седмия Международен шампионат за пица, който се проведе в София. Те изпревариха дори майстори от родината на пицата – Италия, с уникалната си интерпретация на традиционното ястие.

Интересът към тяхната пица-победител се дължи на необичайна съставка – кашкавал, приготвен от магарешко мляко. Според победителите, подобен продукт не е използван досега за приготвянето на пица в България.

За да се снабдят с тази специална съставка, те са провели продължителни преговори с единствения производител на кашкавал от магарешко мляко в област Сливен. Техният нестандартен подход впечатли както журито, така и конкурентите в престижния кулинарен форум.

Шампионатът за пица е едно от най-значимите събития за професионалните пицари, а успехът на бургаския екип затвърждава позицията на България на световната кулинарна карта.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване