Бургаски екип от шеф-готвачи завоюва първото място на седмия Международен шампионат за пица, който се проведе в София. Те изпревариха дори майстори от родината на пицата – Италия, с уникалната си интерпретация на традиционното ястие.
Интересът към тяхната пица-победител се дължи на необичайна съставка – кашкавал, приготвен от магарешко мляко. Според победителите, подобен продукт не е използван досега за приготвянето на пица в България.
За да се снабдят с тази специална съставка, те са провели продължителни преговори с единствения производител на кашкавал от магарешко мляко в област Сливен. Техният нестандартен подход впечатли както журито, така и конкурентите в престижния кулинарен форум.
Шампионатът за пица е едно от най-значимите събития за професионалните пицари, а успехът на бургаския екип затвърждава позицията на България на световната кулинарна карта.