ГЕРБ-СДС са поканили днес на разговори „БСП за България“, „Има такъв народ“ и партия „Величие“

ГЕРБ-СДС поканиха днес на разговори „БСП за България“, „Има такъв народ“ и партия „Величие“, за да обсъдят дневния ред на обществото и възможността за подкрепа на правителство, което да сподели отговорността за управлението на България. Срещите са планирани за 11:00 ч. с „БСП за България“, 13:00 ч. с „Има такъв народ“ и 15:00 ч. с „Величие“.

Изпълнителното бюро на БСП трябва да реши тази сутрин дали социалистите ще присъстват на срещата, въпреки че Националният съвет на партията потвърди решението да не подкрепя правителство с мандат на ГЕРБ и ДПС. Лидерът на партия „Величие“ Николай Марков заяви, че предпочита срещи между лидерите на партиите, а не контактьорски групи.

Вчера ГЕРБ-СДС се срещнаха с „ДПС“, но не успяха да осъществят планираните срещи с „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и „Възраждане“. След срещата с ДПС, Деница Сачева от ГЕРБ-СДС коментира, че има сходства в програмите на двете партии по основните приоритети на страната, включително членството в Шенген и еврозоната, икономическия растеж, модернизацията и развитието на страната, както и политиките за отбрана, съдебна реформа и борба с корупцията.

ГЕРБ-СДС настояват за правителство на споделената отговорност с четиригодишен мандат. ПП-ДБ обявиха, че няма да участват в преговорите и ще бъдат силна проевропейска опозиция. „Възраждане“ заявиха, че ще подкрепят единствено правителство с мандат на тяхната партия.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване