Гласувах, за да не предадем надеждата, че България може да бъде нормална европейска държава, каза Кирил Петков

Кирил Петков, един от лидерите на „Продължаваме промяната – Демократична България“, заяви пред журналисти, че е гласувал с надеждата България да стане нормална европейска държава, където благата са поделени справедливо и всички имат равен старт. Той изрази опасения, че има риск от купен и корпоративен вот, който може да определи бъдещето на страната, ако свободните българи не излязат да гласуват. Това изказване Петков направи след като упражни правото си на глас в столичното 133 СУ „Александър Пушкин“.

Петков посочи, че България може да се върне назад във времето, когато сенчести фигури са контролирали държавата, или да продължи напред към нормалност. Той подчерта, че докато Пеевски и Борисов взимат решения, няма смисъл от преговори, защото визиите им за България са коренно различни. Петков изрази надежда, че достатъчно свободни българи, подкрепящи Европа, ще излязат да гласуват.

Той апелира към всички, които милеят за България, да гласуват, подчертавайки, че оставането вкъщи е най-големият проблем. Петков призова всички да поемат отговорността за държавата и да работят за нейното подобрение.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване