Хванаха близо 60 000 парфюма от различни марки, маскирани като буркани, край Дунав мост

Митническите служители задържаха 58 417 „маркови“ парфюма от 33 различни луксозни марки, скрити между стъклени буркани, при проверка на два камиона в района на Дунав мост при Видин.

Рекордното количество за последните 15 години е установено в рамките на съвместна операция срещу контрабандата, организирана от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Националната агенция по приходите.

На 1 юни 2024 година, при изход от България към Полша, са спрени за проверка два камиона, управлявани от български граждани. Водачите са представили документи, според които превозват стъклени буркани. При проверка на първия камион митническите инспектори забелязват, че част от палетата са с различна височина. След разтоварване се установява, че 20 от общо 28 палета съдържат кашони с 28 985 парфюма. При проверка на втория камион са открити още 29 432 парфюма, скрити по същия начин.

Всички 58 417 парфюма с общо тегло 30 тона са задържани поради съмнения за нарушаване на правата върху интелектуалната собственост.

От началото на 2024 година на различни гранични пунктове са задържани общо над 168 000 фалшиви парфюмерийни и козметични стоки.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване