Има проблеми с машините във всички общини в София област, машинното гласуване е спряно в някои секции в Самоков, Пирдоп и Ботевград

Във всички общини в София област се сблъскват с проблеми с машините за гласуване. Районната избирателна комисия получава обаждания от тях, за да сигнализират за проблеми. Секретарят на Районната избирателна комисия, Екатерина Клечкова-Димитрова, съобщава, че един от проблемите е, че не работи флаш паметта.

Клечкова посочва, че машините не издават точни разписки. Машинното гласуване е преустановено в секции в общините Самоков, Пирдоп и Ботевград.

Тя отбелязва, че получават нови указания от Централната избирателна комисия и в момента ги спазват. Тези указания са препратени към общините, а от администрацията ги изпращат към секционните избирателни комисии.

Избирателната активност в София област, която е 26-и многомандатен избирателен район, към 11:00 часа за Народно събрание, е 10,44%, а за Европейски парламент е 10,02%.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване