Изборният ден в област Благоевград започна в спокойна обстановка

Всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и спокойното протичане на изборния ден са предприети. Гражданите могат да подават сигнали за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и се отнасят до действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02/90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg. В ОДМВР-Благоевград също има денонощни телефонни линии: 073/ 867 323, 073/ 867 566 и 073/ 867 434, както и e-mail: odc.blagoevgrad@mvr.bg, за подаване на сигнали за нарушения или престъпления, свързани с отговорностите на МВР в изборния процес.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ работят днес от 08:30 до 19:00 часа. Те издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок, за да могат гражданите да упражнят правото си на глас. В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива с опасни предмети за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на телефони, фотоапарати и друга техника за заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда при необходимост и след съответното решение на избирателната комисия.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване