Калин Стоянов: Показахме на каналджиите, че е лоша идея да минават през България

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сподели в своя фейсбук профил подробности за посещението на ГКПП Малко Търново, където присъстваха заедно с премиера Димитър Главчев и посланика на Турция в България, Н.Пр. Мехмет Саит Уянък. Той поясни, че са запознали Главчев и Уянък със предприетите от МВР мерки и постигнатите резултати в преодоляването на мигрантския натиск.

Стоянов подчерта, че благодарение на диалога с Турция и изпълнението на комплексни дейности, ситуацията е под контрол, а от септември миналата година се отчита тенденция за намаляване на мигрантския натиск. Особено акцентира, че съвместните действия с турските колеги показаха на трафикантите, че преминаването през българска територия в нелегалния им път към Западна Европа не е успешна стратегия.

Той изрази благодарност към всички ангажирани с решаването на проблема и подчерта високата оценка на отношенията между България и Турция от европейските партньори. Втората тема, обсъдена на срещата, бе свързана с прогнозата, че в следващите две до три години ГКПП Капитан Андреево ще стане най-натовареният в Европа и втори в света. Този факт предизвиква сериозни предизвикателства, заяви министърът, подчертавайки необходимостта от подготовка за този момент.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване