Любомир Епитропов се класира на финал на 100 метра бруст на Европейското първенство по плуване в Белград

Любомир Епитропов се класира на финал на 100 метра бруст на Европейското първенство по плуване в Белград. Той постигна време от 1:00.47 минути в полуфинал 1, което му отреди 5-о място и го направи плувеца с най-слабо време, достигнал до финала. Епитропов изостана с 1.19 секунди от победителя в серията Мелвин Атохаме Имоду от Германия, който завърши с резултат 59.28 секунди. Финалът с участието на Епитропов ще се проведе утре малко преди 19:00 часа.

По-рано днес Габриела Георгиева не успя да се класира за финала на 200 метра гръб при жените. Тя завърши на 4-о място в своя полуфинал с време 2:12.56 минути, което не беше достатъчно за финала. Георгиева изостана с 2.35 секунди от победителката в серията Естер Сабо Фелтоти от Унгария. В серията на Георгиева за финала се класираха само три състезателки, докато в полуфинал 1 продължиха първите пет.

Георгиева и завършилата на 5-о място след нея Татяна Салкутан от Молдова са записани като първа и втора резерва и могат да бъдат поканени да попълнят финала при необходимост. В своята серия Георгиева направи резултат от 2:12.90 минути, което беше достатъчно да продължи към полуфиналите. Най-бърза в сериите също беше унгарката Естер Сабо Фелтоти с време 2:09.77 минути.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване