Мъж от Каварна буйства и заплашва да се самоубие

На 5 юли, около 22:50 часа, на телефон 112 е подаден сигнал за мъж в неадекватно състояние в апартамент на ул. „Цар Калоян“ в град Каварна. Апартаментът се обитава от 46-годишен мъж и неговата майка. При опит да се установи контакт, никой не отваря входната врата.

В 00:10 часа на 6 юли е подаден втори сигнал, при който е установено, че мъжът е на терасата на жилището, хвърля бутилки, вещи и пали вестници. Отново е направен опит за контакт, но без успех.

Около 04:45 часа е получен трети сигнал, като пристигналите екипи установяват мъжа и неговата майка на балкона на апартамента. Жената е видимо притеснена и уплашена, а мъжът продължава да се държи неадекватно, заплашвайки да скочи от терасата.

След проверка в ЦПЗ „Петър Станчев“ в град Добрич е установено, че мъжът има диагноза „параноидна шизофрения“ и съществува реална опасност за живота му и този на майка му. На място са изпратени екипи на РСПБЗН Каварна, ФСМП Каварна и СОБТ МВР, които успяват да задържат мъжа и да го изведат от апартамента.

Мъжът е приведен за лечение в ЦПЗ Добрич. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване