Мъж трябва да плаща данъци на законно придобита кола, която му е отнета заради издирване

Мъж от Гоце Делчев ще трябва да плаща данъците на кола, която е отнета заради сигнал, че се издирва от Интерпол. Две години след покупката на скъп джип от Германия, МВР задържа колата, въпреки многобройните предишни пътувания в чужбина. Собственикът твърди, че колата му гние на служебен паркинг на ГКПП „Илинден“, а електрониката ѝ е изцяло компрометирана.

Мъжът, Петър Майсторов, е получил и странни оферти от адвокати на фирмата, обявила колата за издирване. Той обяснява, че многократно е излизал от страната с автомобила без проблеми, докато един ден му казали, че е обявен за издирване. Получил призовка от окръжния следствен отдел в Благоевград и представил пълна за автомобила.

Делото се води в Словакия, тъй като колата е оттам, но е закупена от Германия. Според анализ на словашки адвокат, ключов момент е да се определи собственикът на автомобила. По словашкия закон собственик е лизинговата компания, а по немския закон собственик е Майсторов.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване