Министър Калин Стоянов с обобщение за изборния ден

На изборния ден всичко протече спокойно и без инциденти, благодарение на ангажимента на 16 000 служители на МВР, които осигуриха охраната на изборните секции и реагираха на сигнали в реално време. От началото на предизборната кампания до момента в Министерството на вътрешните работи са получени 583 сигнала за нарушения на изборното законодателство, като най-много такива са регистрирани в Бургас, Варна и на територията на СДВР, съобщи министърът на вътрешните работи.

Според неговите думи, само през днешния изборен ден сигналите са достигнали около 180, като най-много са били в Благоевград, СДВР и Монтана. Образуваните досъдебни производства са общо 100, от които 34 са бързи производства.

Калин Стоянов обобщи работата на МВР по време на изборния ден, изтъквайки, че няма сериозни инциденти и че служителите са действали бързо и ефективно.

Относно използването на опрощаванията на дългове и други социални придобивки като средство за сигурстване на гласове, вътрешният министър подчерта, че министерството е положило усилия за ограничаване на този вид практики. Той заяви, че нито една политическа партия не е получавала привилегии от МВР, и изрази надежда, че лидерите на политическите формации няма да опитват да оправдаят резултатите си чрез влияние върху министерството.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване