Моделът Карла Бруни е под съдебен надзор заради съпруга ѝ Никола Саркози

Карла Бруни, съпругата на бившия президент на Франция Никола Саркози, е обвинена и поставена под съдебен надзор във връзка със случай, който засяга нейния съпруг. Според информация от Франс прес, случаят е свързан със Зиад Такиедин, който обвинява Саркози, че е получавал финансиране от либийския диктатор Муамар Кадафи за своята предизборна кампания през 2007 година. През 2020 година Такиедин промени своите твърдения.

Разследването, в което сега е обвинена Карла Бруни, се фокусира върху въпроса за промяната в позицията на Такиедин и подозренията, че близки до Никола Саркози са оказали натиск върху него. По информация от разследващите, ролята на Карла Бруни в случая е минимална.

Самият Никола Саркози е обвинен в оказване на натиск върху свидетел в началото на октомври. Основният процес срещу него за незаконно финансиране на предизборна кампания ще продължи в началото на следващата година.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване