МС ще разгледа проект за отпускане на средства на родителите, чиито децата не са приети в детски ясли и градини

Днес от 14:00 ч. Министерският съвет ще проведе заседание, съобщиха от правителствената пресслужба. Очаква се да бъде разгледан проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери по бюджетите на общините за 2024 г. Тези трансфери ще компенсират родителите за разходите, направени между 1 март и 30 април 2024 г., за отглеждане, възпитание и обучение на деца, които не са били приети в общински детски ясли или градини поради липса на свободни места. Предложението е внесено от министъра на здравеопазването.

В предварителния дневен ред на заседанието правителството ще разгледа и проект на решение за безвъзмездно предоставяне на освободени държавни резерви и военновременни запаси на 13 социални услуги за стари хора и пълнолетни лица с умствена изостаналост в община Велико Търново. Това предложение е внесено от служебния министър-председател.

Също така, ще бъде разгледан проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2024 г., предложен от министъра на вътрешните работи.

Правителството ще обсъди и проект на решение за приемане на Годишен план за 2024 г. за изпълнение на Националната програма за намаляване на риска от бедствия 2021-2025 г., внесен от министъра на вътрешните работи.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване