МВР отбелязва 145 години от създаването си с тържествена церемония

Министерството на вътрешните работи (МВР) отбелязва 145 години от създаването си с тържествена церемония, започваща в 9:00 ч. пред Паметника на Незнайния воин, включваща водосвет на знамената и полагане на венци.

При храм-паметника „Александър Невски“ ще бъде изложена специализирана техника, използвана от служителите на МВР, а два хеликоптера на „Гранична полиция“ ще прелетят над мястото.

В 10:30 ч. ръководството на МВР ще поднесе венци пред Паметника на полицаите, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

От 11:00 ч. в сградата на МВР ще се проведе церемония по награждаване на служители, постигнали високи професионални резултати.

Празникът се отбелязва по решение на Министерския съвет от 28 февруари 1992 г. Министерството е създадено през 1879 г. с указ на княз Александър Първи, който назначава първото правителство на Княжество България с Тодор Бурмов като министър-председател и министър на вътрешните дела.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване