Не съм оптимист, че ще има правителство, каза вицепрезидентът Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова, след като гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“, изрази съмнение, че ще се състави правителство. Тя използва машина за гласуване и сподели, че не е оптимистична заради поведението на партийните лидери в изборния ден. Йотова се надява, че емоциите ще отстъпят на разума.

Тя подчерта важността на правото на избор и изрази надежда, че няма да има повече унизителни коалиции в управлението на България. Вицепрезидентът призова за ясни отношения и програми между партиите, защото страната има много работа пред себе си.

Йотова отбеляза, че изборите за Европейски парламент също са важни и тя е гласувала за кандидати, които разбират българския интерес и могат да бъдат коректив на Европейската комисия. Тя коментира и множеството сигнали за търговия с влияние и купуване на гласове, като изрази загриженост, че не е ясно в полза на коя партия са били тези опити.

Според данни от Министерството на вътрешните работи, до момента са получени 388 сигнала за нарушения на изборното законодателство и политическите права на гражданите, а броят на образуваните досъдебни производства е 97.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване