Нова експресна автобусна линия тръгва до Златните мостове на Витоша

От 15 юли в София ще бъде въведена нова експресна автобусна линия номер 61, свързваща НДК с местността Златните мостове. Автобусът ще се движи ежедневно. Инициативата е предложена от заместник-кмета по транспорт инж. Илиян Павлов и общински съветници, съобщиха от Столична община.

Линия 61 ще тръгва от спирката под Моста на влюбените и ще минава по бул. „България“ през квартал „Бояна“ до Златните мостове. Автобусите ще спират на булевардите „Акад. Иван Гешов“, „Гоце Делчев“, „Тодор Каблешков“ и на няколко спирки в кв. „Бояна“. Целта е да се осигури бърз и директен транспорт към Витоша, както и връзки с метрото при НДК и бул. „Иван Гешов“. Освен това, автобусите по линия 61 ще позволяват качване на велосипеди на началната спирка при НДК.

Линия 63, която досега стигаше до Златните мостове, ще бъде съкратена до спирка „Ул. Бялата чешма“ и ще започне да се обслужва от нископодови автобуси с климатик, което ще подобри комфорта на пътуване в кварталите „Бояна“ и „Бъкстон“.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване