Охранявани от полицейски конвой, 600 000 бюлетини за вота 2 в 1 пристигнаха в Благоевград

Близо 600 000 бюлетини за предстоящите избори на 9 юни, както и протоколите за попълване на резултатите от двата вота, пристигнаха под полицейска охрана в Благоевград.

При присъствието на областния управител и председателя на РИК бяха премахнати пломбите на камиона с изборните книжа, които ще се съхраняват до четвъртък в специално помещение и под полицейска охрана. От общия брой 272 550 са бюлетините за членове на Европейския парламент, а 304 000 са за гласуване на изборите за национален парламент.

Ролките за машинния вот ще бъдат доставени от оправомощени лица директно от БНБ и това ще стане в четвъртък, 6 юни. Областният управител Георги Динев уточни, че те ще бъдат разпределени към общините в четвъртък или в петък сутринта.

Председателят на РИК Мартин Бусаров обясни забавянето с доставката на устройствата за машинно гласуване, като посочи, че причината е забавянето на доставката на пликовете, в които трябва да бъдат поставени ролките, поръчани от Великобритания. В петък се очаква доставката на устройствата за машинно гласуване, като броят им за областта е 460.

РИК отбелязва бум на заявленията за гласуване с подвижна избирателна урна, като в някои общини бройката надхвърля 300. Това предизвиква сериозна загриженост за това как ще се справят колегите с толкова много адреси.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване