ПАСЕ оцени сигурността на изборния процес в България

Министърът на вътрешните работи изрази удовлетворение от оценката, която представителите на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) дадоха за работата на българските институции при обезпечаване на сигурността по време на изборния процес. Делегацията на ПАСЕ посочи, че изборите за Народно събрание и членове на Европейския парламент са били прозрачни, свободни и конкурентни, предлагайки на гласоподавателите плуралистичен набор от възможности за избор.

Калин Стоянов сподели мнението, че изборният ден е преминал спокойно, без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред. Около 16 000 служители на Министерството на вътрешните работи (МВР) са били ангажирани с охраната на изборните секции и отработването на получените сигнали за нарушения.

Министърът благодари на служителите на МВР, които работиха денонощно, за да гарантират в максимална степен както сигурността по време на изборния процес, така и политическите права на гражданите.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване