„Пирогов“ осигурява изборна секция за своите пациенти на 9 юни

Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н. И. Пирогов“ ще осигури изборна секция за своите пациенти на 9 юни, съобщиха от болницата. В неделя Рапортна зала „Проф. Емил Таков“ ще се превърне в изборна секция, където пациентите ще могат да гласуват. Необходимата организация е създадена, за да може дори трудноподвижни пациенти да стигнат до секцията.

Болницата уточнява, че правото на глас се отнася за пациенти, които са заявили предварително желание, както и за тези, които са хоспитализирани по спешност ден преди или на самия ден на изборите. Съгласно Изборния кодекс, ръководителите на болници, социални заведения и други подобни места трябва да информират за образуването на избирателни секции не по-късно от 48 часа преди изборния ден. Те трябва да уведомят общинската администрация за вписаните в списъка лица, които ще бъдат заличени от избирателните списъци по постоянен адрес или адрес на пребиваване. За да се образува секция, трябва да бъдат подадени най-малко 10 заявления за гласуване от избиратели.

Днес е ден за размисъл преди изборите за Народно събрание и членове на Европейския парламент, които ще се проведат в неделя.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване