Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, каза Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в парламента, че България е влязла в изборни спирали, което води до нестабилност и отклонение от всички пътища. Той подчерта, че в момента на практика няма институции и единна политика, а дори парламентарните комисии не функционират ефективно. Борисов обвини партиите в безотговорност по отношение на съставянето на правителство и отбеляза, че ситуацията прилича на предизборен митинг.

Той изрази мнение, че никой не иска да обсъжда избирателната система, тъй като е изгодно да има много малки партии, които само се обвиняват взаимно. Борисов посочи, че когато ГЕРБ са имали над 80 депутати, той е поемал отговорност за съставяне на работещ кабинет. Ако на следващите избори ГЕРБ отново получи над 80 депутати, той ще поеме отговорност.

Относно подкрепа за експертно правителство с третия мандат, Борисов заяви, че това са „глупости“. Той предложи преформатиране на правителството с ПП-ДБ, тъй като не е логично партия с 22 депутати да иска цялата власт. Най-стабилното решение според него е правителство между първата, втората и третата политическа сила, с участието на експерти от всички останали.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване