Президентът поздравяви мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан байрам. В своето поздравление, държавният глава подчертава значението на духовното възвисяване, смирението и опрощението, които вървят ръка за ръка с добротата и състраданието, укрепвайки моралните устои на нацията. Радев отбелязва също, че религиозната толерантност, уважение и разбирателство са традиционни за нашето общество, а Курбан байрам създава мостове между хората, допринасяйки за взаимното разбирателство и нравственото израстване на народа.

Курбан байрам тази година се отбелязва между 16-19 юни и продължава четири дни. Поради следването на лунните цикли в мюсюлманския календар, празникът няма постоянна дата и всяка година се измества с 10 дни напред спрямо предходната. В първия ден на празника се отслужва традиционната молитва „байрам намаз“, в която участват само мъже.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване