Пускат допълнителен транспорт за Задушница в София

Столичната община ще осигури допълнителен превоз за Задушница на 22 юни, събота. Ще бъдат създадени временни трамвайни линии: линия № 3А ще обслужва маршрута от гара „Захарна фабрика“ до кв. „Орландовци“, а линия № 7А ще пътува от кв. „Манастирски ливади-запад“ до кв. „Орландовци“.

В събота ще бъде пусната и временна автобусна линия № 18-А с маршрут от автостанция “Орландовци” до гробищен парк “Малашевски гробища”, следвайки маршрута на автобусна линия № 18. Допълнително ще има временна автобусна линия № 79-А с маршрут през надлез “Надежда”, ул. “История Славянобългарска”, ул. “Индустриална”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Данаил Николаев”, бул. “Владимир Вазов”, ул. “Тодорини кукли”, ул. “Река Велека” и обратно по бул. “Владимир Вазов”.

„Пътна полиция” ще насочва автомобилите на гражданите за паркиране около гробищните комплекси: по ул. “История славянобългарска” и ул. “Заводска” за Централни гробища, под подлеза на ул. “Адам Мицкевич” за гробища “Бакърена фабрика”, и по ул. “Резбарска” между ул. “Васил Кънчев” и бул. “Ген. Владимир Вазов” за гробища “Малашевци”, както и пред централния вход на ул. „Жак Дюкло“.

Подробности за допълнителния градски транспорт за Задушница могат да се намерят на сайта на Центъра за градска мобилност.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване