Разпръсната по улиците отрова умъртвява домашни любимци във Велинград

Жители на Велинград алармират за масово отравяне на животни по улиците на града, превръщайки го в „гробище за домашни любимци“. Трупове на умъртвени бездомни кучета и котки са открити в трите квартала на града.

Собственици на домашни любимци съобщават, че и техните животни са пострадали. По думите им, отровата е била разпръсната по оживени улици и паркове, което предизвиква сериозни притеснения, тъй като тези места се посещават и от деца и майки с бебета.

Полицията твърди, че няма получен сигнал за инцидента. От местната администрация обясняват, че Велинград не разполага с общински приют за бездомни животни, но организират кампании за безплатна кастрация с помощта на природозащитна фондация.

Светлана Лилова споделя, че градът е осъмнал с животински трупове навсякъде, а баща й я предупредил да не разхожда кучето си. Цветанка Грозева разказва със сълзи, че едното й кученце умря в страшни мъки след като подуши отровата, и изразява болката си от загубата на член от семейството. Салиха Хаджи допълва, че разпръснатата отрова е опасна и за децата, тъй като могат да попаднат в контакт с нея по време на игра.

Цветанка призовава за спиране на убийствата на животни.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване