Съдът се произнесе: Забранява се унищожаването на материали от местните избори в София

Административен съд София-град възпрепятства унищожаването на материали от местните избори в София, както съобщиха от Столична община. Решението на съда идва в рамките на делото за оспорване на резултатите от изборите в столицата през 2023 година. Забраната за унищожаване на материалите ще продължи до приключването на съдебния процес.

Преди това от Столична община заявиха, че са готови да изпълнят указанията от Централната избирателна комисия за унищожаване на неизползваните остатъци от ролки хартия за машинно гласуване, които са част от изборните книжа от местните избори през ноември. Тези материали се намират в защитени и запечатани помещения, посочват от Столична община.

Днес съдът също прие искането да се извърши повторна експертиза на данните от машинното гласуване. Отхвърлено бе искането за разпит на представители на „Информационно обслужване“ и „Сиела Норма“. Следващото заседание по делото е назначено за 20 юни в 14:30 часа.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване