Състезатели от три континента ще участват в първия ултрамаратон на община Момчилград

Близо 350 състезатели от десет държави на три континента – Европа, Азия и Америка, са заявили участие за първия ултрамаратон „Родо рок“ (Rhodo rock), организиран от община Момчилград. Събитието се провежда в партньорство със спортните клубове K3 ULTRA и iRun.bg.

Освен участници от България, в трите дисциплини ще се включат маратонци от Турция, Мексико, Русия, Румъния, Република Корея и Германия.

„Интересът е очакван. Целта е да увеличаваме броя на участниците през следващите години и да достигнем над 1000“, каза Красимира Маркович от спортен клуб “iRun”.

Маратонът включва категории за професионалисти и любители с трасета от 9 км, 23 км и 53 км. Предвидени са също детско бягане и поход за любители на природата. Участници от всички възрасти и цели семейства ще мерят сили в различните категории, като и организаторите ще участват със семействата си.

„Маршрутът е живописен, минава през гористи местности и местни забележителности като Харман кая. Топлото време ще затрудни бегачите, но те са подготвени“, каза Николай Колев от спортен клуб “iRun”.

Стартът на ултрамаратона ще бъде даден на 8 юни в 8:00 часа в градския парк на Момчилград.

Целта на община Момчилград с организирането на ултрамаратона е да развие физическата активност на местните жители и да популяризира туристическите дадености на района. Името „Родо рок“ (Rhodo rock) е свързано с Родопа планина и скалистите маршрути, които правят предизвикателството по-голямо за участниците.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване