Солени глоби за непремахнати предизборни плакати в Дупница

Общината в Дупница наложи глоби между 1000 и 5000 лева на 10 партии и коалиции, които не свалиха своите предизборни плакати в срок от седем дни, обяви градоначалникът Първан Дангов. Според него основните участници в предизборната кампания са били санкционирани, включително съществували драстични случаи.

Предизборната кампания в Дупница е преминала през период на интензивна плакатна война, със сигнали дори до РИК-Кюстендил. Най-активни са били представители на партия МЕЧ, които изпращали от София ударни групи с бусове, понякога и нощем, за да облепят града напълно, включително и на неразрешени места.

На 21 юни 2024 година ОП „Чистота“ и служители от Община Дупница са извършили проверка на местата, определени за поставяне на предизборни материали, и са установили нарушения от страна на определени партии. Всички нарушители са получили известия за нарушенията си и са били задължени да се явят в Община Дупница в тридневен срок за съставяне на актове за административни нарушения.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване