Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на София

Столичният общински съвет отхвърли доклада за актуализация на бюджета на Столичната община, тъй като някои общински съветници не бяха запознати в детайли с предложението. Заместник-кметът по финанси Иван Василев, който е един от вносителите на доклада, обясни, че корекциите в бюджета са направени, за да могат медицинските сестри да получат достойно възнаграждение. Според Василев, кметът на София Васил Терзиев е постигнал това, което много други кметове и правителства не са успели.

Василев изрази надежда, че след изборите на 9 юни ще бъде съставено отговорно правителство, което ще осигури необходимото възнаграждение за медицинските служители. Той добави, че ако държавата отпусне средства, Столичната община ще внесе допълнителна актуализация на бюджета. Освен това ще бъдат регламентирани средства за автотранспорта и електротранспорта, както и 5 милиона лева за текущи ремонти на инфраструктурата на столицата. Василев призова общинските съветници за подкрепа.

Групата на ГЕРБ-СДС обясни, че обещаните пари за медицинските служители в детските градини и яслите не са пристигнали вече трети месец. На 24 април столичният кмет сключи колективен трудов договор, без да обяви, че парите все още не са постъпили, заяви Антон Хекимян. Той добави, че през юни Терзиев иска от СОС да подкрепи доклад за промени в бюджета, с които да бъдат отпуснати 17 милиона лева от бюджета на Столичната община.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване