12 000 лева донесоха фланелки на Стоичков и Балъков за паметник на Трифон Иванов

Две футболни фланелки на Христо Стоичков и Красимир Балъков бяха продадени на благотворителен търг във Велико Търново за 12 000 лева. Средствата ще се използват за построяване на паметник на техния съотборник Трифон Иванов. Фланелката на Стоичков беше продадена за 7000 лева, а на Балъков за 5000 лева, като и двете бяха закупени от един човек след оспорвано наддаване. Освен тях, на търга беше продадена футболна топка с автографи на Стоичков, Балъков, Бончо Генчев, Пламен Николов, Илиян Киряков и треньорът Георги Василев за 2000 лева.

Благотворителната инициатива се проведе на „Открита сцена Евро 2024/ САЩ 94“ в подножието на паметника „Асеневци“. Стоичков, Балъков, Генчев и Василев споделиха спомени за Трифон Иванов и приветстваха инициативата за издигане на негов паметник пред стадиона във Велико Търново.

Стоичков разказа за началото на приятелството си с Иванов през 80-те години и неговата решимост да стане шампион на България. Генчев го описа като „истински мъжкар и брутално добър футболист“. Балъков подчерта важността Иванов да остане идол за младите таланти. Треньорът Василев изрази съпричастността си към успехите на българския футбол и увереността, че Иванов ни гледа отгоре.

Дъщерята на Иванов, Марина, също присъства и изрази надежда, че паметникът най-после ще бъде реализиран. Инициаторите Георги Радев и Александър Карачолев обявиха, че са необходими около 40 000 лева за издигането на паметника, който ще бъде от бронз и висок около 2 метра. Кметът на Велико Търново и общината изразиха готовност да дадат разрешение за паметника.

Вечерта завърши с много снимки и автографи, а всички средства от продажбата на шапки, тениски, картички и книги също ще отидат за благотворителната кауза. Проведена беше и викторина с награди за футболните привърженици.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване