30 декара пшеница са изгорели при пожар в нива край село Липен в община Монтана

При пожар в земеделска нива с пшеница в землището на село Липен, община Монтана, изгоряха 30 декара готова за прибиране продукция, съобщиха от областната дирекция на МВР в Монтана.

Пожарът избухнал в 13:00 часа в местността „Дръмката“ между селата Липен и Охрид. Освен нивата с пшеница, огънят унищожил част от гора и няколко декара сухи треви. Благодарение на бързата намеса на екипите от пожарната в Монтана, са спасени други 300 декара ниви с пшеница.

За изясняване причините за пожара на място е направен оглед от оперативна полицейска група и е образувано досъдебно производство по член 331 от Наказателния кодекс. Има съмнения за умишлено запалване.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха, че от началото на тази година в областта е имало 7 пожара в земеделски земи, при които са изгорели 35 декара пшеница, осем тона зърно и 560 бали с фураж за храна на животни. През миналата година в региона са регистрирани 19 пожара в земеделски земи, при които са изгорели четири декара зърно и 2376 бали с фураж.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване