32 – годишна жена роди на паркинга на областната болница във Велико Търново

32-годишна жена роди на паркинга на областната болница във Велико Търново, като екип от лекари, акушерки и неонатолози извършиха раждането в полеви условия. Случая е от петък следобед, когато разтревоженият баща паркирал на новия паркинг на болницата и потърсил помощ.

Докато се ориентирал по коридорите, мъжът срещнал д-р Мария Росенова, специализант в хирургичното отделение, която веднага изтичала с него. С тях била и Петя Друмчева, трета година студентка по акушерство и болногледачка в Спешното отделение. Те повикали колегите от АГ отделението, които пристигнали за 2-3 минути.

Жената била на задната седалка на автомобила, а бебето вече било частично родено. Д-р Росенова и Петя Друмчева помогнали за завършването на раждането, след което пристигнали д-р Валериева и акушерка Севдалина Илиева, които поели грижата за майката, а д-р Галя Николова поела детето.

Бебето, момиченце с имена Илиана и Мелек, тежи 2,560 кг и е високо 47 см. Това е четвърто дете за майката Калинка Пенева от Сливен, която сега живее със съпруга си в село Сушица.

Калинка разказва, че болките не били толкова силни и тръгнала към болницата, но родила в колата. Благодарна е на лекарите и акушерките за помощта. Майката и бебето са добре и са изписани. Калинка мечтае децата й да бъдат щастливи и би се радвала някои от тях да поеме по пътя на медицината, смятайки, че в България не е трудно да се отгледат четири деца.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване