51–годишен мъж е задържан за закана с убийство към майка си в София

По искане на Софийска районна прокуратура, Софийският районен съд реши да задържи под стража 51-годишен мъж, който е заплашил с убийство с нож своята възрастна майка.

Случката се е разиграла на 31 май 2024 година около 23 часа в апартамент в ж.к. „Дружба“ в София. Обвиняемият, на име К.Ц., заплашил майка си с убийство, като размахвал нож и й нанесъл няколко удара с ръка в лицето. Жената се уплашила и е успяла да извика помощ чрез сигнал до полицията. Деянието е извършено в условията на домашно насилие.

По случая е започнато досъдебно производство по чл. 144, ал. 3, т. 3, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, като за него се предвижда наказание от лишаване от свобода до 6 години.

Срещу обвиняемия К.Ц. виси досъдебно производство за домашно насилие и срещу друга жена. Поради възможността да извърши ново престъпление, дежурният прокурор реши да го задържи за срок до 72 часа.

Днес, на 3 юни 2024 година, състав на Софийски районен съд одобри молбата на прокуратурата и наложи на К.Ц. мярката за неотклонение „задържане под стража“.

Тази мярка може да бъде обжалвана пред Софийски градски съд.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване