58 лева струва кутия бисквити с канабис, купува се свободно в интернет

Кутията с бисквити с канабис, от които пет деца и майката на едно от тях са се натровили и са в болница в Плевен, се продава свободно в интернет за 58 лева, разкри старшата сестра в токсикологията. Родителите на децата донесли кутията в болницата, което помогнало на лекарите да установят причината за натравянето. При проверка в интернет, лекарите установили, че продуктът може лесно да бъде поръчан онлайн.

Концентрацията на канабис в бисквитите е висока и те са предназначени за дългосрочна консумация. Децата обаче са изяли цялата кутия наведнъж. Въпреки че няма опасност за живота им, те ще останат под наблюдение в болницата още поне два дни.

Вчера в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ в Плевен бяха приети пет деца на възраст между 4 и 14 години след консумация на тези бисквити. Децата били приети в тежко състояние с нарушения в съзнанието и са подложени на реанимационно, детоксично и специфично лечение. Сега те са със стабилни жизнени показатели, но сънливи.

Началникът на Клиниката по токсикология, доц. д-р Евгения Бързашка, изрази загриженост за нарастващия брой случаи на отравяне с бисквити с канабис, които са били предложени на деца от непознати. Тя подчерта важността на бдителността от страна на родителите и възрастните за това, какво ядат децата и с кого общуват, като съветва да се избягват хранителни продукти, предлагани от непознати.

По случая са уведомени полицията, отдел „Закрила на детето“ и Детска педагогическа стая.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване