АПИ: Няма пари за адекватна пътна поддръжка

Инж. Стоян Николов, член на УС на АПИС, заяви, че няма опасност от преминаване на тежкотоварни автомобили през прохода Петрохан. Според него пътищата в този район не позволяват развиване на висока скорост. Временната организация на движението ще продължи 30 дни, след което ще бъде анализирана ситуацията и АПИ ще вземе решение как да се продължи. Николов призна неудобството, което създава това временно решение.

Инж. Николов също така информира, че продължават дейностите по изграждането на подпорни стени на АМ „Струма“ и дренажна система. Той посочи, че липсата на средства през последните три години е пречка за адекватна пътна поддръжка, като старите договори също създават проблеми.

Очаква се скоро да се избере изпълнител за трасето през Кресненското дефиле, за довършване на АМ „Европа“. Идеята за дневните винетки е полезна за транзитнопреминаващите автомобили, но все още не е ясно каква ще бъде тяхната цена.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване