Българин стана световен вицешампион по картинг

Виктор Николов постигна значителен успех за българския автомобилен спорт, като завърши на второ място в генералното класиране на Световното първенство по картинг Sodi W Finals в Генк, Белгия. Това е най-доброто постижение на български представител в историята на надпреварата. 15-годишният пловдивчанин събра 186 точки след пет манша, което му донесе сребърния медал в клас Junior Kid.

Шампион стана полякът Лукаш Йежиерски с 202 точки, а трети остана словакът Юрай Микош със 171 точки.В последните две състезания Виктор Николов се представи отлично. В Супер Серията той стартира от втора позиция и задържа мястото си през цялото състезание, завършвайки с аванс от 0.079 секунди. В последното състезание в Генк, Николов стартира отново от втора позиция, но беше изпреварен в последната обиколка и завърши четвърти.

Това класиране е най-доброто за Виктор Николов в неговото четвърто участие в Sodi W Final. До момента той не беше достигал толкова високо в генералното класиране на възрастовата си група.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване