Българската футболна националка Симона Петкова сменя отбора през новия сезон

Футболистката Симона Петкова преживя сериозни транспортни неволи при завръщането си в България за лагер с женския национален отбор преди последните два мача от Лигата на нациите. Вместо обичайните малко над два часа, полетът от Базел до София продължил повече от 12 часа. Първоначално полетът бил отложен с час, после с два, а накрая и с четири. Накрая, летищните власти в Швейцария затворили пистите и пасажерите били принудени да слязат от самолета и да се насочат към хотели. Полетът до София бил изпълнен едва на следващия ден по обяд.

„Това са бели кахъри, както се казва. Най-важното сега е да сме фокусирани за двата мача и да спечелим, защото отборът ни става все по-силен от мач на мач и е време да го покажем на терена“, заяви Петкова, която играе като ляво крило за швейцарския Аарау.

Петкова, изглежда, приключва периода си в Аарау, където помогна на отбора да запази елитния си статут и да се класира за плейофите за титлата. През новия сезон тя разглежда три опции за нов отбор.

Женският национален отбор на България ще играе срещу Армения на 12 юли в Ереван и срещу Казахстан на 16 юли в София. Българките имат шанс да се борят за второто място в групата и да играят плейоф за изкачване в по-горната Лига „В“ на Лигата на нациите. За да постигнат това, те трябва да спечелят и двата мача. В Лигата на нациите женският футбол има статут и на европейски квалификации, като в група C4 първото място почти сигурно ще бъде заето от Румъния.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване