Българската рамка за срещата на НАТО влиза в секретното деловодство на НС

На скорошната среща на върха на НАТО, предстояща след няколко дни, българското правителство ще изпрати своята рамкова позиция чрез Секретното деловодство на Народното събрание. Тази информация беше обявена от служебния премиер и външен министър Димитър Главчев. Присъединявайки се към проверка на строителна площадка в столичния квартал „Горна баня“, премиерът посочи, че всеки депутат ще има възможност да се запознае с рамковата позиция преди срещата на НАТО.

Главчев отхвърли спекулациите, че рамковата позиция може да доведе до военен конфликт, като посочи, че няма нищо различно от това, което е било заявено преди. Той подчерта, че не е възможно да се наруши общоприетото в НАТО и че позицията е в съответствие със стандартните процедури.

В реакция на тези събития, лидерът на партията „Възраждане“ Костадин Костадинов изрази намерение да посети лично Министерския съвет, за да се запознае с рамковата позиция. Той подчерта важността на Народното събрание като институция, която управлява законодателната власт.

Въпреки че премиерът Главчев беше поканен да обясни рамковата позиция пред Народното събрание, той не се яви на изслушване миналата седмица. Ситуацията около участието на българската делегация в срещата на върха на НАТО предизвика политически скандал, включително и отказа на президента Румен Радев да участва, изразявайки несъгласие с гласуваната рамкова позиция.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване