Бърз влак прегази двама работници на БДЖ в Плевенско

В Плевенско бърз влак прегази двама работници на БДЖ, като един от тях загина. Инцидентът се е случил около 22:00 часа в четвъртък на железопътната линия между гарите Телиш и Горни Дъбник. Работниците извършвали планов ремонт на затворен за движение път.

Според инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия, подбивна машина спирала на междугарието, когато техническият ръководител и главният инженер слезли от нея към съседния път, по който в този момент преминавал бърз влак със скорост около 110 км/ч. Влакът блъснал техническия ръководител, който загинал на място. Вследствие на удара, машинистът на влака започнал бързо спиране, като влакът спрял на около 700-800 метра от мястото на инцидента. Вторият работник бил повлечен, но оцелял с охлузвания и натъртвания и бил откаран в болницата в Плевен.

Пострадалият е настанен в отделението по гръдна хирургия при Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в Плевен. Той е със счупен ляв крак, контузия на гръден кош и бял дроб, и счупени ребра вдясно, съобщи говорителят на болницата Момчил Цветков.

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) съобщи, че най-вероятната причина за инцидента е нарушение на инструкциите за безопасност.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване