БДЖ пуска новите вагони от Германия, София – Бургас ще се минава за 6 ч.

Служебният министър на транспорта и съобщенията, Георги Гвоздейков, ще присъства на представянето на модернизираните немски вагони на БДЖ. Събитието ще се състои на Централна гара в София в 12:15 часа и ще бъде посетено и от посланика на Германия, Ирене Мария Планк.

Министерството на транспорта и съобщенията информира, че Георги Гвоздейков ще пътува с първата композиция от пет вагона от София до Бургас на 22 юни. Влакът ще замине в 6:15 часа и ще пристигне в Бургас в 12:10 часа.

На 18 юни БДЖ обявиха, че новият влак от София за Бургас ще се движи ежедневно до края на летния сезон. Композицията ще включва четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност.

Този влак ще изминава разстоянието между София и Бургас за 5 часа и 55 минути, което ще го направи най-бързият влак по този маршрут според настоящите възможности на трасето.

Бързият влак № 3683 ще тръгва от Централна гара София в 06:15 ч. и ще пристига в Бургас в 12:10 ч. В обратното направление, бързият влак № 3684 ще заминава от Бургас в 16:00 ч. и ще пристига в София в 21:55 ч.

Влакът ще се движи по Подбалканската железопътна линия и ще спира на седем гари по маршрута си: Подуяне пътническа, Казичене, Карлово, Казанлък, Сливен, Зимница и Карнобат.

Билети за пътуване могат да се закупят от касите в гарите, специализираните железопътни бюра и през системата за онлайн билетоиздаване на адрес: https://bileti.bdz.bg/.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване