Безплатно паркиране за приятели в центъра на София разкрива как работи управлението на ГЕРБ

Шестата предизборна кампания в последните три години започна с протести за паркоместа в центъра на София и завърши със скандални разкрития за стотици карти за безплатно паркиране, раздадени на близки до ГЕРБ хора по време на последния мандат на Йорданка Фандъкова. Лидерът на „Спаси София“, Борис Бонев, разкри, че над 400 карти за безплатно паркиране в „Синя зона“ и „Зелена зона“ са раздадени без ясен регламент. Според Бонев, ползватели на тези карти са бизнесмени, журналисти и публични говорители, свързани с ГЕРБ.

Общинският съветник Бойко Димитров изчисли, че София и гражданите ѝ са ощетени с поне половин милион лева годишно заради безплатните паркоместа. Тези пари биха могли да се използват за изграждане на паркинги. Димитров напомни и за натрупаните 145 млн. лв. неразплатени средства за градския транспорт между 2009 и 2014 година, което принуди Центъра за градска мобилност (ЦГМ) да вземе заем от 95 млн. лв., който все още се погасява.

Подаръците за приятелите на властта и източването на ЦГМ водят до липсата на хиляди паркоместа в София. Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев може да преминат от местната власт в законодателната, оставяйки новите управленци на София с предизвикателствата, които те са създали. След изборите е необходимо да се наложат еднакви правила за всички на общинско и национално ниво.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване