Заместник-министър Иван Кондов запозна посланиците на държавите членки на ЕС с българските позиции по актуални външнополитически теми

Заместник-министърът на външните работи на България, Иван Кондов, проведе среща днес с ръководителите на посолствата на държавите-членки на Европейския съюз в България, съобщи Министерството на външните работи. Срещата бе инициирана от Фредерик Мьорис, посланик на Кралство Белгия в България, чиято страна в момента председателства на Съвета на ЕС.

В хода на срещата заместник-министър Кондов представи на посланиците българските позиции по актуални външнополитически въпроси, като се фокусира върху приоритетите на страната в европейския дневен ред. Тези приоритети включват премахването на контрола по вътрешните сухопътни граници, приемането на България в еврозоната и политиката на разширяване на Европейския съюз, посочват от Министерството на външните работи.

При председателството на Белгия на ЕС, България и Румъния бяха приети в Шенген по въздух и вода, заяви Фредерик Мьорис, посланик на Белгия в България, като представи постиженията на председателството на своята страна до момента пред участниците в международния младежки семинар “Бъдещето на ЕС зависи от теб”.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване