Бианка Ченсори обвинена в разпространение на хардкор съдържание сред служителите на Кание Уест

Съпругата на Кание Уест, Бианка Ченсори, е обвинена в разпространение на порнографски материали сред персонала на Yeezy, включително непълнолетни. Според съдебни документи, Ченсори е изпратила линк към сексуално съдържание на служител след обявяването на бизнеса Yeezy Porn. Тези видеа са били достъпни за непълнолетни служители по време на разработването на порно приложението.

Обвиненията срещу Ченсори не са включени във федералното дело, заведено в Калифорния, но са посочени като пример за проблемите в работната среда на YZYVSN. Обвиненията срещу Кание Уест включват „принудителен труд и жестоко, нечовешко или унизително отношение“, като се твърди, че неговият бивш началник на кабинета Майло Янопулос е нарекъл някои служители „нови роби“. Уест и Янопулос са наели международна група служители, включително чернокожи и непълнолетни, като някои са били само на 14 години. Те са обвинени в насърчаване на расистка работна среда и многократно даване на фалшиви обещания относно заплащане и работно време.

Съобщава се, че служителите са били принуждавани да подписват споразумения за конфиденциалност и са заплашвани с уволнение при несъгласие. Освен това, непълнолетните са били принуждавани да подписват „доброволчески“ споразумения и са подлагани на расистки и пренебрежителен език от белите мениджъри на Йе. Някои от тях са наричани „роби“ или „нови роби“. Чернокожи и африкански служители са били разделени и са получавали по-малко благоприятни работни задачи.

В изявление, Янопулос нарича делото „шега“ и твърди, че е заведено от „недоволен, комично некадърен чернокож работник“. Делото е заведено след като екипът завършва едно от приложенията на 1 май и не получава обещаното заплащане, което е и основната причина за искането на обезщетение за неизплатени заплати, заплащане за извънреден труд и емоционален стрес.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване