Бутилирана минерална вода ще бъде раздавана безплатно днес в София от 11:30 до 13:30 ч.

Във връзка с очакваните високи температури и обявения жълт код за опасни горещини, днес доброволци на Столичната организация на Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават безплатно бутилирана минерална вода. Това ще се случва в горещите часове на деня, от 11:30 ч. до 13:30 ч., на два пункта: при входа на НДК срещу бул. „Витоша“ и при изхода на метрото, както и в градинката срещу Софийския университет „Климент Охридски“. Минералната вода е предоставена от „Девин“ ЕАД.

Високите температури увеличават загубата на течности, а пиенето на вода е важно за поддържане на оптимална хидратация, регулиране на телесната температура, подобряване на физическата издръжливост, намаляване на умората и поддържане на концентрацията, обясняват от БЧК.

БЧК напомня, че високите температури през летните месеци могат да застрашат здравето и живота на всички, особено на възрастните, хронично болните и децата. За предпазване от горещините се препоръчва избягване на излизане навън в най-горещите часове, престой на сянка, носене на шапка и светли дрехи, използване на крем с висок слънцезащитен фактор и пиене на достатъчно течности. При неразположение трябва незабавно да се потърси медицинска помощ.

Доброволци на Столичната организация на БЧК ще раздават безплатно бутилирана минерална вода и на 12 юли, петък.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване