Чарлз III готви удар на скандалния си брат

Британският крал Чарлз III планира да отдаде под наем Уиндзорската кралска вила за 1 милион паунда годишно, но за това е необходимо първо брат му, принц Андрю, да напусне имота. Кралят е нетърпелив да започне да печели от имението веднага след като херцогът на Йорк, който в момента живее там, се изнесе – нещо, което Андрю категорично отказва да направи.

Принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън живеят в имението, което има 30 стаи и е на стойност 30 милиона паунда. През 2003 година той подписва договор за 75-годишен лизинг с компанията, управляваща кралските имоти, като прави първоначално плащане от 1 милион паунда. Споразумението включва фиктивен наем от 260 000 паунда годишно.

Андрю е изолиран от кралското семейство и обществото заради близките си връзки с Джефри Епстийн. Въпреки молбите на брат си да се премести в по-малката „Фрогмор Котидж“, Андрю отказва да напусне настоящото си жилище, в което е вложил около 7 милиона паунда в реновации и ремонти.

Източници твърдят, че Чарлз може да принуди Андрю да се изнесе и дори да спре да му осигурява годишната издръжка от 4 милиона паунда. Имотът, който включва голяма къща, басейн, тенис корт и параклис, където се венча принцеса Беатрис през 2020 година, има нужда от основен ремонт, след което може да бъде отдаден под наем на печалба.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване