Цената на шоколада скочи с 206% за една година

През последните 12 месеца цената на шоколада се е увеличила с 206%, като основната причина за това е значителното поскъпване на какаото. Шоколатиерът Елица Божинова споделя, че цената на суровината е била променяна четири пъти през годината.

Преди една година 100 грама шоколад в работилницата на Божинова са стрували около 6 лева, а в момента цената им е около 10 лева. Тя уточни, че работи с висококачествен белгийски шоколад, което също влияе на цената.

Добави коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Бъдете в крак с най-важните новини

С натискането на бутона за абониране потвърждавате, че сте прочели и сте съгласни с нашата Декларация за поверителност и Условия за ползване